Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с резервоара??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с резервоара??

Здравейте, колеги. Сравнително нова съм, вече за някои неща по колата питах в други теми, за да не пускам нова, обаче за това не намерих.
    Имам много странен проблем.. поне за мен е странен.
    От известно време забелязвам, че като отворя капачката на резервоара става някакво страшно налягане, свистене и излизат бензинови пари. Започнах да наблюдавам ситуацията и да отварям по-често, за да видя какво става и дори да запаля колата за 100 метра и после да го отворя - пак така. Реших, че е от капачката (макари преди не съм имала такива проблеми) - купих друга от бензиностанцията, покарах 3км., отворих и пак същото, дори чух и някакво бълбукане в резервоара. Какво се случва???
    Също след последния по-сериозен ремонт, при който се наложи отваряне на двигателя забелязах, че в ниските обороти забива предница. Като дадеш газ няма никакви проблеми. Реших, че майсторите нещо са оплескали при сглабянето и не обръщах много внимание, обаче сега започвам да ги навръзвам двете неща и се чудя дали нямат нещо общо??
    Моля за съвет, защото тази седмица ще пътувам за морето с колата и след това нещо се чудя дали няма да е по-разумно да отида с влака
    Alfa Romeo 146 1.4 TS `98
    Ex: Lancia Dedra 1.9 TD `90

В тая тема е коментирано:
    http://clubalfaromeo.com/forum/showt...=38353&page=98
    чети от пост #1465 нататък.

Иначе, доколкото знам, има филтър с активен въглен отпред при някой от калниците (не помня вече точно къде), през който минават изпаренията от резервоара - след това през клапан управляван от компютъра се пускат в двигателя да ги изгори. Ако прави налягане, а не вакум в резервоара, може нещо по тази верига да се е скапало.

Няма да ти е проблем пътуването. Нормално е сега в жегите да прави по-голямо налягане. Остави капачката леко отвита за начало.

За забиването - иди първо на диагностика, може да е от много неща. Включително може и да не са я зацепили както трябва, ако са сваляли ангренажен ремък.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

По всяка вероятност, проблемът е точно в този отдушник на горивните пари, както ти е казал колегата. Аз карам така от 4 години, и проблем досега съм нямал никакъв, така че не се тревожи.

Comment

Вчера направо махнах само клапанчето от капачката и си я навих обратно, да диша, да издиша колкото ще

Comment

Последните два дни забелязвам, че с новата капачка положението е малко по-добре.
          А за забиването на предницата явно ще трябва да я връщам на майсторите.
          Благодаря Ви за отговорите, особено на Тонов, за така точният отговор
          Alfa Romeo 146 1.4 TS `98
          Ex: Lancia Dedra 1.9 TD `90

Comment

Working...
          X